Creative Consultancy

Maatwerk, training en advies

Wil je je boodschap écht aan laten komen? Zoek je hulp bij het ontwikkelen van een actieve werkvorm of interactief storytelling concept? Graag helpen we je om jouw boodschap om te zetten in een interactieve gamification ervaring.

Met deze maatwerk games (serious gaming of just fun) helpen we bijvoorbeeld escape rooms, voortgezet en hoger onderwijs, musea en evenementenbureaus met een concrete scenario of complete game, inclusief training en instructies. 

IntoTheMirror helpt bij je behoefte om een boodschap écht aan te laten komen. Als je op zoek bent naar een vernieuwd interactief concept voor jouw doelgroep, dan bieden wij de oplossingen die zich kenmerken door:

  • Interactive storytelling
  • Role-Playing
  • Immersive experiences
  • Gaming

Dit resulteert in een unieke ervaring bij de deelnemers. De beleving die ze opdoen, maakt een diepe indruk waardoor de boodschap lang blijft hangen.

Neem vrijblijvend contact op. Samen onderzoeken we of IntoTheMirror je kan helpen. Doen zegt meer dan 1000 woorden: als je een interactief concept wilt ervaren, bieden we je de gratis demogame Agaath’s Erfenis aan (3-6 deelnemers, 30 minuten).

Achtergrond

IntoTheMirror heeft veel inzichten op het gebied van gaming, storytelling en immersion verzameld. Deze inzichten zijn opgedaan tijdens het spelen, ontwikkelen en organiseren van Real Live Gaming, in de vorm van Live Action Role-Playing evenementen, interactieve theatrale dinerspelen en andere interactieve werkvormen op basis van improvisatie, simulatie en rollenspel.

Publicatie

Het boek ‘Live Action Role-Playing, het spel, het drama en de beleving’ bevat 99 inzichten in het medium Larp en de organisatie van Larp evenementen met als doel de beste beleving te creëren voor deelnemers van een Larp spel. Dit boek richt zich op iedereen die zich bezig houdt met Larp, of het nu organiseren, schrijven of spelen van Larp evenementen is. Bestel nu.

 

Storytelling ontwerp Escape Room

In samenwerking met Novitas Heritage heeft IntoTheMirror aan het realiseren van een archeologische escape room gewerkt. De bijdrage bestaat uit het bevorderen van de ‘immersie’ en het ondersteuning van het project management. Doel van het project: toegevoegde waarde van archeologie overbrengen op jonge doelgroepen. Kijk nu op Museumescape.nl.

Serious Play (net iets anders dan Serious Gaming)

Voor het ontwikkelen en uitvoeren van interactieve leer- en ontwikkelconcepten werkt IntoTheMirror samen met andere specialisten. Real life games & Serious play worden aangeboden in de vorm van workshops, die inzetten op:

  • Leren door te doen
  • Onthouden als gevolg van immersie en
  • Het bieden van een veilige omgeving om met nieuw gedrag of nieuwe situatie vrij te experimenteren.

 

In het Engels zit er voor het woord ‘spel’ een verschil tussen ‘game’ en ‘play’. IntoTheMirror richt zich niet op het winnen maar op het ervaren van een spel. Vandaar ‘Serious Play’.

 IntoTheMirror is aangesloten bij SAGANET,

de Nederlandse vereniging van simulatie en serious gaming