Larp Introductieavontuur

Probeer zelf eens een Fantasy Larp uit

Larpen, je wilt graag ervaren of dit je ding is. Bijvoorbeeld voordat je gaat deelnemen aan een evenement bij een van de Larp organisaties in Nederland. Of je wilt Larp graag afstrepen van je bucket list. Graag zetten we voor je de voordelen van het Larp Introductieavontuur op een rij:

 • Wij zorgen voor je kostuum;
 • Jij krijgt van ons een wapen te leen;
 • Wij bieden voor een gedegen introductie in improvisatie spel;
 • De Larp duurt 3 uur, dat is een te overziene tijd voor een eerste keer;
 • En dit alles tegen een scherpe prijs.

Daarnaast kunnen we je op basis van je speelstijl en interesses adviseren welke Larp organisaties bij je passen. Meer informatie over deze organisaties kun je terugvinden op het Larp Platform. Dus schrijf je nu in! Het Larp Introductieavontuur is geschikt voor iedereen van 16 tot 66 jaar!

Eerstvolgende gepland Introductieavontuur

Zondag 9 september 2018 van 13:00 – 16:00 uur in Austerlitz (inschrijving sluit één week voor aanvang).

[ESPRESSO_TICKET_SELECTOR event_id=4829]

Gezocht

Dappere avonturiers

Dwergenkoning Oberon is de bruidsschat kwijt! Binnenkort gaat zijn dochter prinses Fiona trouwen met haar charmante prins Valiant. Maar als er geen schat is, dan gaat het hele feest niet door. Welke dappere avonturiers helpen hem de bruidsschat terug te nemen van zijn aartsvijand Mordred?

Toelichting

In dit Larp Introductieavontuur (live action role-playing game) beleef je een uniek avontuur in een spannende sprookjesachtige omgeving. Als avonturier neem je de rol aan van een (dwergen) ridder, (elfen) tovenares of (menselijke) spoorzoeker.

Tijdens het avontuur in het bos zal je ontmoetingen hebben met vreemde wezens die je op een missie sturen, helpen of juist tegenwerken. In dat laatste geval biedt slimheid de uitkomst. Maar niet altijd. Dan wordt er een zwaardgevecht geleverd, waarbij toverspreuken helpen om de strijd te winnen. En zo de schat terug te veroveren.

Programma

13:00 uur Workshop

– Warming up
– Oefenen in veilig vechten met schuimrubberen wapens
– Oefenen van spelregels en het gebruik van toverspreuken
– Splitsen groep in ‘spelers’ (2/3 deel groep) en ‘figuranten’ (1/3 deel groep)
– Spelers: Uitreiken (eenvoudige) rollen en bepalen onderlinge relaties + omkleden
– Figuranten: voorbereiden uitspelen figurantenrollen

14:15 uur Start avontuur

15:45 uur Einde avontuur

– Omkleden
– Evaluatie

16:00 uur Einde programma

Larp Introductieavontuur: praktische zaken

 • Eén deel van de deelnemers gaat tijdens het Larp Introductieavontuur op pad als avonturier, onder begeleiding van een spelbegeleider. Deze deelnemers spelen gedurende het hele avontuur één rol. Een ander deel gaat mee met de andere spelbeleider als ‘figurant’. Deze deelnemers zullen onder begeleiding van de spelbegeleider diverse kleine rollen spelen, o.a. met maskers.
 • Zorg zelf voor zwarte of donkere onderkleding in natuurtinten zodat de kostuums beter uitkomen. Denk aan passend schoeisel voor de bossen. En als het koud of fris is, trek warme onderkleding aan. De kostuums passen in principe niet over dikke jassen.
 • Tijdens dit spel wordt gevochten met schuimrubber latex wapens. Daarom is het opvolgen van instructies heel belangrijk.
  Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de ‘Verantwoordelijkheden voor deelnemers’ uit de Algemene voorwaarden.
 • Het Larp Introductieavontuur is een buitenspel, dat plaatsvindt in een bos. Het spel vindt in principe altijd doorgang, ook als het regent.
 • Bij minimaal 8 deelnemers gaat het Larp Introductieavontuur door .

Vragen of twijfels

Mocht je toch nog twijfelen of het Larp Introductieavontuur iets voor jou is, of je hebt nog vragen, neem contact op of bel 06 8007 36 07. En onthoud: domme vragen bestaan niet.

Mocht je het Larp Introductieavontuur exclusief voor jouw groep georganiseerd willen hebben? Dat kan! Kijk snel op de Larp ‘Fantasy Heroes’.

Reviews

1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer

Geef je mening

Larp Introductieavontuur
Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
door Sjaak op Larp Introductieavontuur

Het LARP avontuur is zeer goed voor beginners (zoals ik). Carel is zeer enthousiast en dat is erg aanstekelijk. Hij legt goed uit wat LARP nu inhoud en ook een stukje geschiedenis plus anekdotes geven een zeer goed beeld van LARP. Ik heb zeer genoten van de dag en ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren.

door Peter op Larp Introductieavontuur

Ondanks het feit dat ik geen geboren LARPer ben vond ik het een erg leuke ervaring!
Ik heb dankzij Carel een mooi beeld van LARP gekregen en ik vond het vooral leuk om eens out-of-the-box te gaan!

door Lies en Daan op Larp Introductieavontuur

Een goede en leuke LARP introductie met een ongedwongen en vrije sfeer. Carel weet veel van het spel en geeft goede begeleiding. Na een middag heb je wel een goed idee of LARP iets voor je is. En anders kan je het in ieder geval van je bucketlist afstrepen. Bedankt, Carel!

Translate