De spelers vormen een kleine gemeenschap ergens in Nederland rond het jaar 1500, op het hoogtepunt van de heksenvervolging. De lokale priester is een week geleden onverwacht overleden. Vlak voor zijn dood heeft de priester een brief geschreven, gericht aan de inquisiteur uit een naburige stad. In deze brief geeft hij aan dat hij voelt dat hij is behekst door een of meerdere heksen die leven onder de goede Katholieke gemeenschap.

De inquisiteur komt vandaag aan in het dorpje. Hij heeft degenen die de priester op zijn laatste levensdag hebben gezien, uitgenodigd in het dorpshuis voor een informeel vooronderzoek. De inquisiteur hoopt zo dat de dorpelingen hem kunnen helpen bij het ontmaskeren van de heks of heksen die zich onder hen begeven.

Vanaf 16 jaar

Voor 8-16 spelers

Duur: 3,5 uur

Schrijver(s): Michael Tice, vertaald en bewerkt door Carel Ketelaars

Spel(bege)leiding: Carel Ketelaars

 

  • 13 oktober 2016
    19:30 - 22:30

locatie  

Telefoon locatie 0343-442706

Locatie website:

Adres
Trompplein 5, Maarn, Utrecht, 3951 CR, Netherlands

Beschrijving:
Trompplein 5 3951 CR  Maarn 0343-442706 http://www.detweemarken.nl Openbaar vervoer Je bereikt De Twee Marken vanaf het station door de borden te volgen aan de noordkant van het station Maarn. Je loopt het binnen 3 tot 5 minuten. Auto vanaf de Arnhem of Woudenberg Komend vanaf de A12 vanuit de richting Arnhem neem je de afslag Maarsbergen en volg je de borden Maarn. Daarmee rijd je op de N226 van Leersum naar Maarsbergen. In het hart van Maarsbergen sla je bij de stoplichten linksaf naar Maarn. Kom je via de N226 vanuit Woudenberg, sla dan hier rechtsaf. Je rijdt nu op de Tuindorpweg. Zodra je de bebouwde kom van Maarn binnenrijdt, neem je de vijfde afslag rechts (Sportlaan) en einde wederom rechts. Na 200 m vind je De Twee Marken aan je rechterhand. Auto vanaf Utrecht Komend vanaf de A12 vanuit de richting Utrecht neem je de afslag Maarn en ga je onderaan de afslag naar links. Je rijdt op de N227 van Doorn naar Amersfoort. Bij de stoplichten slaat u rechtsaf Maarn in. Kom je via de N227 vanuit Amersfoort, sla dan hier linksaf. Je rijdt nu op de Tuindorpweg. Zodra je in het hart van Maarn rijdt, zie je hier links de Plus-supermarkt. Rijd rechtdoor en neem ná de Plus de eerste afslag links (Sportlaan) en de eerste naar rechts. Na 200 m vind je De Twee Marken aan je rechterhand.

Translate