Battle Tag

Larpen ‘Light

Battle Tag combineert Archery Tag en Sword Tag tot een nieuw fenomeen. Beleef ouderwetse veldslagen met elkaar, strijdend met pijl en boog, zwaard, bijl of knots. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het niet vanzelfsprekend is dat het goede wint. 

Tijdens de Campagne nemen de vrijbuiters van Sherwood en de soldaten van Nottingham het in diverse veldslagen samen op tegen de ondoden en ander gespuis van de kwade Mordred. Ter voorbereiding hierop krijg je eerst een workshop boogschieten of zwaardvechten. Met veilige (latex schuimrubberen Larp) pijlen en boog, zwaarden en andere handwapens leer je de beginselen van deze oude vechtkunsten.

Na wat ‘target practice’ en sparren, ontvang je een kostuum, worden de legers gevormd en hun leiders aangewezen. Daarna begint de Campagne. Tijdens deze Campagne wordt in verschillende veldslagen, waaraan iedereen tegelijkertijd aan meedoet, gestreden om de eeuwige roem en glory. 

Sherwood en Nottingham vs het Duistere Leger

De vrijbuiters uit Sherwood Forest en de soldaten van Nottingham helpen de koning: zijn schat is gestolen door zijn aartsvijand Mordred! Aan hen de taak de schat terug te veroveren en de ondoden, orken en andere creaturen van Mordred te verslaan. Maar ja, het is niet vanzelfsprekend dat Mordred en zijn leger wordt verslagen door de ‘goeien’. Onder de vijand bevinden zich eveneens uitstekende boogschutters en krijgers…

Battle Tag is een soort Larpen ‘Light‘: beleef de gevechten, zonder het rollenspel of uitgebreide storytelling.  

Battle Tag: een bijzonder bedrijfsuitje of een unieke activiteit met je vriendengroep. Ook geschikt voor niet-strijders: er zijn tijdens de Campaign altijd chirurgijns en tovenaars nodig om ‘gewonden’ te verzorgen, zodat ze terug het gevecht in kunnen.

Verzoek om offerte voor Battle Tag

6 + 1 =

Duur

5 kwartier of 2 uur

Aantal deelnemers

10-48

Locatie

Indoor: De Binder, Leersum
Outdoor: Landgoed Zonheuvel, Doorn
Eigen locatie in overleg

Geschikt voor

In principe voor 16 jaar en ouder

Prijs

22,50 tot 29,50 euro p.p.
incl. kostuums en attributen

Programma

Workshop (30 minuten)

  • Ontvangen pijlen en boog
  • Oefenen boogschieten op een doel
  • Uitreiken veilige zwaarden en knotsen
  • De vier basisslagen: verdedigen en aanvallen
  • Sparren in tweetallen
  • Omkleden en uitreiken kostuum

De Campagne (45 minuten)

  • Vormen van de 4 legers en aanwijzen legerleiders
  • Strategie en ‘battle cry’ voorbereiden
  • Uitvoeren verschillende soorten missies/veldslagen
  • Omkleden
Battle Tag kan als indoor game worden gespeeld. Maar als een outdoor game, die plaatsvindt in een bosrijke omgeving, komt Battle Tag nog meer tot zijn recht. Het spel vindt in dat geval in principe altijd doorgang, ook als het regent.

Reviews

1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer

Geef je mening

Battle Tag
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Lennart op Battle Tag

Dank voor de leuke les. We hebben allemaal genoten, en de vrijgezel zeker!